dental implants chisinau dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014
1n540 visites comptabilitzades des de novembre de 2009

El naixement del nou Estat de Kosovo.

041023-ibrahim-rugova-vota.jpg
Europa té des de diumenge un Estat més. Kosovo s’ha declarat independent. Felicitats als kosovars, el meu reconeixement personal i els millors desitjos de cara al futur. Fa un parell o tres de setmanes, presentant el programa de relacions internacionals de la Federació de Convergència i Unió a Madrid ja vaig dir que nosaltres donaríem suport a la seva independència. De fet, des de la tribuna d’oradors del Congrés de Diputats, havia demanat a Rodríguez Zapatero que quan es produís la seva independència Espanya el reconegués com un nou Estat europeu. S’ha produït l’acte de proclamació del nou Estat al Parlament de Pristina i el govern espanyol és dels pocs que no el reconeix. Pitjor encara que no fer-ho és l’argument que utilitza dient que, com en el cas d’Iraq, Espanya defensa la legalitat internacional. Realment pobre!

Aquí, com era d’esperar, tothom rep amb enorme satisfacció la independència de Kosovo. Jo també! Al mateix temps, però, sento preocupació i decepció. Veiam! La independència de Kosovo és el fruit d’un fracas. Del fracas de la UE i de NNUU, i a mi aixó em dol i em preocupa pensant en els mateixos kosovars. Aquest és un poble que m’estimo, coneixia personalment al seu lider Ibrahim Rugova. De fet, vaig tenir l’honor de fer-li entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera l’any 2000, i no m’agrada que el seu futur s’enlairi sobre un passat fracassat.

Aquesta no és una bona solucio per Kosovo, però es millor que qualsevol altra. El passat mes d’abril vaig tenir l’oportunitat de parlar-ne i discutir-ne amb la resta de col·legues membres de la Unió Europea, presidents de les Comissions d’Exteriors, amb el comissionat de NNUU Ahtissari, ex-premier finlandès, i el resultat es veia venir. És cert que l’acte unilateral de Kosovo no té cobertura legal, com afirma el Ministre Moratinos, però també ho és que altres accions sobre aquell territori s’emprengueren, amb el plàcet espanyol, sense comptar inicialment amb cap resolució favorable de NNUU.
Ara bé, el que més em desespera és la impotència de la UE. A la primera de canvi no som capaços de posar-nos d’acord i el govern espanyol n’és un dels responsables. On és l’europeisme de ZP? No havíem quedat que l’interès d’Europa era l’interès d’Espanya i que el que era bo per Europa era bo per Espanya? Ai! la mala consciència de l’Espanya una, grande y libre. Que no pateixin, que al menys una gran majoria de catalanes i catalans tenim clar que ni som ni volem ser com Kosovo. I aquí s’hi inclouen els independentistes, almenys els intel·ligents.

Compartir:
 • email
 • Print
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • BarraPunto
 • Meneame
 • Live
 • Technorati
 • Google Bookmarks
 • MSN Reporter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Bitacoras.com
 • Reddit
 • La Tafanera
 • Politi.cat
 • Digg

11 comentaris »

 1. Segurament té Vostè raó i era aquesta la millor solució possible. Jo, la veritat, no conec el tema prou com per a emetre una opinió terminant. M’alegro, aixó sí, que opini Vostè que Catalunya no és ni vol ser Kovoso. Des de l’aspecte més pràctic de la qüestió, un estat que neix amb enemics declarats de la talla de Rússia, i 150.000 dels seus ciutadans negant-se en rodó a acceptar la nova realitat política, estrangers en el seu propi país, no crec pas que aquesta nau arribi a bon port…

  Comentari per Jan Berg — febrer 20, 2008 @ 12:51

 2. Hola sr. Duran, primer de tot felicitar-lo per la seva recuperació. Volia fer-li una reflexió sobre Kosovo i Catalunya però estic mirant la les noticies de la Nit al Dia i acabo de veure les imatges del parlament d’avui. Unes imatges que no he vist a les noticies de les 9 a tv3, a més a més de tenir les la seqüencia d’imatges alterades i la meitat de frases censurades, sort de les ones radiofoniques. Volia donar-li el punt sobre la diferència entre Kosovo i Catalunya però potser no és tan. Sóc català i com a bon garrepa em d’aconseguir l’independencia economica que no tenim. Soms subtids i mecenes dels espanyols.Espero que sigueu decisius però no a qualsevol preu, si teniu les claus espero que les utilitzeu amb més seny i sobretot feu més resó del vostre catalanisme que catalunya els politics ens la dividiu amb dretes o esquerres i no la Catalunya dels Catalans!

  Comentari per Jordi — febrer 21, 2008 @ 0:57

 3. Quina penalització es posarà als diputats que no van arribar a temps? Els treballadors de cadena tenen penalitzacions. Es dona mal exemple…

  Comentari per Lluís — febrer 21, 2008 @ 13:41

 4. Senyor Duran,

  com és que vostè dóna suport a la independència de Kosovo i, per contra, rebutjaria la independència del seu país? Amb aquestes declaracions vostè es posa a l’altura del PSOE, o de les “esquerres” en general, que quan una cosa cau lluny li donem suport però quan ens toca d’aprop, llavors callem.

  Senyor Duran, no entenc com encara està entestat a anar a Madrid a intentar construir una altra Espanya. Que no ho veu que no ens estimen, els espanyols.

  Visca els Països Catalans lliures.

  Comentari per Xavi — febrer 21, 2008 @ 16:29

 5. Certament Jan no sera fàcil.

  Comentari per Josep Duran Lleida — febrer 21, 2008 @ 17:50

 6. Senyor Duran i Lleida, si bé coincideixo amb vosté en el fet de que l’excusa del govern espanyol és realment pobre, discrepo amb el fet de aprovar l’independència de Kosovo. Kosovo és la conseqüència a la negativa del poble kosovar a integrar-se dins de Serbia. A més, no crec que existeixi cap mena de paralel·lisme entre l’independència de Kosovo i una hipotètica (i per part meva, desitjada) independència de Catalunya.
  Vull desitjar-li bona sort a les properes eleccions i també una ràpida millora de la seva afecció mèdica. Pot comptar amb el meu vot pel proper 9 de març.

  Comentari per Alexandre — febrer 21, 2008 @ 20:35

 7. Sr. Duran i Lleida: En primer lugar desearle su mejor y rápida recuperación por lo que a su salud se refiere. Estos últimos días se esta hablando mucho del efecto del Ave para Barcelona y Catalunya en general. Construir una obra de esta magnitud, desde su concepción hasta la puesta en servicio, puede llevar un periodo de tiempo comprendido entre los diez y doce años. Si allá por el año 1988, cuando el gobierno español, se hallaba en las manos de D. Felipe González, se hubiera hecho una planificación correcta, atendiendo las necesidades de comunicación entre los dos grandes polos urbanos de España, Madrid y Barcelona, lógico habría sido impulsar la construcción de esta infraestructura en lugar de la línea Madrid- Sevilla. Creo que estas elecciones generales pueden servir, con la presencia decisiva de Ciu en el Gobierno Central, y con el hacer firme de Ud., para diseñar el reequilibrio estructural del estado Español. Deseo de todo corazón que “els Catalans” tomemos conciencia el día 9 de marzo y hagamos uso del derecho que nos confiere la constitución española, VOTAR, en defensa de los intereses que nos atañen, LOS DE CATALUNYA. Fdo. Josep Mª N. Lleida

  Comentari per Josep Mª N. — febrer 22, 2008 @ 9:48

 8. Sr. Duran:

  Aquesta darrers deu dies ha demostrat la seva força i la seva valentia, sortint-se amb èxit. Només espero que la gent de la nostra nació se’n adoni que ningú com Convergència i Unió pot representar millors els catalans a Espanya. M’agradaria que tant Vostè com a cap de llista i lider patriota indiscutible, junt amb tota la gent de CIU fassin una campanya d’aquelles de passar per tots els pobles possibles de Catalunya, cercant fins al darrer vot, i “castigant” d’una vegada el PSC. M’indigno, en el bon sentit de la paraula, de veure com després de la traició de ZP i la burla del PSC-PSOE envers el nostre país i la nostra gent, unit al seguidisme infructuós d’ERC, la gent encara pensi en votar-los (segons es desprèn de les enquestes). Per la meva part, faré el possible perquè siguem la força més votada a la provincia de Lleida

  Comentari per Joan — febrer 22, 2008 @ 13:19

 9. Se. DURAN I LLEIDA

  Només vull dir-li que estic totalment d’acord amb vostè.

  Li desitjo una bona recuperacio.

  Comentari per Anna — febrer 23, 2008 @ 17:45

 10. Jordi, gràcies pel comentari, i no et preocupis que no pactarem a qualsevol preu. Lluís, gràcies, i en relació a la penalització dels diputats crec que va ser un cas molt atípic perquè no estava prevista la votació a aquella hora i em consta que una bona part dels que no hi eren estaven fent feina fora de seu parlamentària. En aquests casos, però, els grups parlamentaris tenim un règim de sancions.
  Xavi, gràcies també i és possible que no m’hagi explicat bé si la dedució és que la meva actitud es correspòn a la del PSOE o l’esquerra en general. És que Kosovo i Catalunya no tenen res que veure AFORTUNADAMENT! Alexandre ho acabo de dir, certament són dues realitats ben diferents la nostra i la kosovar, i també vaig escriure que no és una bona solució però és millor que les altres tal com han anat les coses. Gràcies per interessar-se per la meva salut i pel vot. Ajudeu-me a cercar-ne quants més millor.
  Josep Ma. N, Joan i Anna gràcies pel vostre suport.

  Comentari per josep duran lleida — febrer 23, 2008 @ 20:52

 11. Hola!

  M’alegre de sentir-li dir aixó. Jo també pense que la solució no és “España una, grande y libre”, però tampoc pense que la panacea universal siga rebutjar (de la manera més nazi possible) tot allò que significa ser espanyol… Simplement, Espanya és una realitat que tots i cadascú de nosaltres construim, i al mateix nivell, els madrilenys, els catalans o els valencians. Si tenim un problema, la solució no es girar el cap i pensar que són altres els que ens ocasionen els problemes.

  Jo em considere espanyol, perquè no rebutje els problemes que venen de la representació política de TOTS els espanyols (no al victimisme!), i jo sí que m’estime moltíssim els catalans; tinc grans amics allà.

  Salut, i felicitacions pels resultats electorals.

  Firma uno de Albacete.

  Comentari per Adrián — març 15, 2008 @ 12:58

Subscripció RSS als comentaris de l'entrada. URL per a retroenllaç

Deixa un comentari