dental implants chisinau dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 dental implants chisinau dental implants chisinau new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014 new movie torrent 2014
1n207 visites comptabilitzades des de novembre de 2009

La nova grip

090429-persones-amb-mascareta-per-febre-porcina.jpg Sembla ser que tenim un nou problema: la nova grip que es va detectar originàriament a Mèxic i als Estats Units d’Amèrica s’estén arreu. Inicialment, lentament però, la pròpia OMS(Organització Mundial de la Salut) adverteix que és imprevisible.


Fa uns segles que quan una malaltia provenia de les Amèriques trigava mesos a arribar al continent europeu o viceversa; ara, en vint-i-quatre hores, el virus que la provoca es pot transportar, pel constant anar i venir de les persones que viatgen.


És de desitjar que, malgrat les competències autonòmiques que cal respectar, totes les CCAA i el govern de l’Estat siguin capaços de posar-se d’acord en un protocol comú d’actuacions. Aquests dies he sentit per ràdio que un cop més, en aquest cas la nova grip, posa de relleu la innecesarietat , la inoportunitat i la ineficàcia de l’estat de les autonomies. Està en línia d’allò del mercat únic que pretén carregar-se l’estat de les autonomies amb la falsa excusa que les regles (les poques regles, diria jo) que adopten les comunitats autònomes de cara als mercats són diverses i dificulten la competitivitat de la nostra economia. Els defensors d’aquestes tesis ignoren -o volen fer-ho veure- que estats com Alemanya, la potència més exportadora del món, o els EUA, la primera economia mundial, tenen transferits als seus estats federats competències molt superiors a les de les comunitats autònomes espanyoles, ja sigui en l’àmbit del mercat o en el de la sanitat.


Tornant, però, a la nova grip, he de traslladar el missatge de tranquil·litat que la ministra de Sanitat ens fa arribar al nostre grup parlamentari al Congrés dels Diputats en un triple sentit: en primer lloc, que avui per avui són pocs els casos reals de grip nova; en segon terme, que si es detecten tenen curació, i finalment, i en aquesta mateixa línia, que si calgués anar a una vacunació massiva estarien en condicions de garantir-la. Tot i això, a la ministra li hem dit que amb la màxima urgència prengui les decisions oportunes per a l’adquisició de més vacunes en el cas de que fes falta.

Compartir:
 • email
 • Print
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • BarraPunto
 • Meneame
 • Live
 • Technorati
 • Google Bookmarks
 • MSN Reporter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Bitacoras.com
 • Reddit
 • La Tafanera
 • Politi.cat
 • Digg

5 comentaris »

 1. Hola, Josep Antoni, la gripe es un gran problema, pero además si se añade a la crisis económica más aún. Para la gripe ya hay científicos estudiando como parar la pandemia, pero ¿para la crisis económica? También,. Hay mucha gente estudiando la renta Básica, y me alegra que en el Congreso se haya aprobado una subcomsión para analizar su viabilidad. Creo que hay que evitar perjucios, pues decía Einstein que no se pueden resolver los problemas con las mismas ideas que los han provocado. te recomiendo leer el libro de Ramiro Pinto “Los fundamentos de la Renta Básica y la perestroika del capiutalismo”, que lo tienes en la biblioteca del Congreso. Un saludo, Dany.

  Comentari per Daniel Vargas Lallament — abril 30, 2009 @ 17:56

 2. Hola a tots!!!

  Que sabeu de la Grip Militar de laboratori? Es verirat que Donald Rumsfeld es accionista de una industria farmaèutica que fabrica l’antiviral? Tapa mediàticament la grip, les darreres informacions que van apareixer de les tortures de Guantaramo? Dóna un respir mediàtic a la crisi? I que se sap dels 10 milions de capses de Tamiflu que va comprar el gover del estat espanyol? Anaven a caducar? Massa preguntes. Com va dir en un discurs Rumsfeld:

  The unknown

  As we know,
  There are known knowns.
  There are things we know we know.
  We also know
  There are known unknowns.
  That is to say
  We know there are some things
  We do not know.
  But there are also unknown unknowns,
  The ones we dont know
  We dont know.

  D. H. Rumsfeld, Secretary of Defense.

  (tradueixo)
  Com sabem,
  Hi ha coneixements coneguts.
  Hi ha coses que sabem que sabem.

  També sabem
  que hi ha desconeixements coneguts.
  Es a dir
  sabem que hi ha algunes coses
  que no sabem.

  Però hi ha també desconeixements desconeguts,
  aquells que nosaltres no sabem
  que no sabem…

  I aquest és el problema: la informació assimètrica i l’ús que s’en fa per conduïr al pobre poble.

  Comentari per Lluís — maig 3, 2009 @ 19:11

 3. Benvolgut Josep Antoni:

  La por és el descobriment, de cop sobte, per mitjans propis o mitjans aliens, de quelcom que desconeixem. Per la qual cosa penso, amb tota franquesa, que aquesta pandemia de la nova grip romandrà, llis i ras, el temps que romangui com a notícia als mitjans de comunicació.

  Comentari per Josep Antoni Triviño - Escriptor - Girona — maig 4, 2009 @ 17:17

 4. Tenim problemes en l’exportació de productes curats derivats del porc. No sé qui de “l’est d’Europa” pot confondre Mèxic o “Spanish” amb Espanya.

  Esperem que transcorri l’ona dels mitjans respecte aquest assumpte, com ho va fer sobre les vaques boges, si no és fa res més per garantir millorar la salut de les persones. Rés a veure que hi hagi uns nois en quarantena a Olot com per relacionar això amb la indústria alimentaria de Girona.

  Per cert només cal consultar el BOE per conèixer la mort de bestià referit a la malaltia de les vaques boges com per veure que no tenim massa diferències en el nivell d’afectacions respecte el moment de bullici de tots els mitjans de comunicació. Ningú no continua escandalitzant-se.

  Encara que la “vadella ben criada” de Girona, és de les millors carns criades a Catalunya, continuem importa’n molta més carn de vaca d’Irlanda com també més vaca de Franca i derivats. Potser no tenen tans de problemes els ramaders d’allà amb Medi Ambient.

  Comentari per Erasme — maig 5, 2009 @ 23:24

 5. Gràcies Daniel,Lluís, Josep Antoni i Erasme pels vostres comentaris. Repassant ara el bloc m’adono que no hi ha resposta quan tinc clara consciència d’haver-la fet en el seu moment. Ho sento ja em disculpareu. No tinc cap informació sobre Rumsfeld i sincerament no puc creure que sigui capaç de fer-ho. Respecte a les exportacions de porc a Rússia alguna gestió estem fent. Veurem si tenim sort.

  Comentari per Josep Duran Lleida — maig 8, 2009 @ 22:30

Subscripció RSS als comentaris de l'entrada. URL per a retroenllaç

Deixa un comentari